•   Unika, lokala varor för barn 0-6 år
  •   Frakt endast 29 kr- FRI FRAKT över 999 kr
  •   Snabb leverans, 2-3 dagar
CartDin varukorg är tom!

7 snabba frågor till: Mormor Anna

Vi har i vår marknadsplats många fantastiska, ovanliga varumärken som alla tillverkar unika varor för barn på ett eller annat sätt.

Vi bestämde oss för att ta reda på lite mer om en av dem med 7 frågor till Mormor Anna. 

 

Hej Anna! Hur kommer det sig att du började sy kläder för barn?

Jag har idag vuxna barn, men jag sydde kläder till dem när de var små. Sedan kom ett långt uppehåll på många år, ända tills jag för drygt 4 år sen fick reda på att jag skulle bli mormor för första gången och att det skulle bli en liten flicka.  Åh, vad jag började sy babykläder och andra började fråga efter mina hemsydda barnkläder och där nånstans startade jag mitt lilla företag Mormor Anna.

Mormor Anna

Dina barnbarn måste vara bortskämda med jättemycket fina plagg! Något specifikt du gärna syr till dem?

Mitt barnbarn Emma 4 år önskar sig klänningar av mig hela tiden. Jag syr dem så gärna så fort jag hinner – klänningar är alltid det jag helst vill sy. Emma älskar klänningar och är också väldigt bestämd över hur hon vill klä sig. Det är roligt tycker jag. Hon tycker det är otroligt spännande när hon kommer hem till mig och får välja bland kläder jag har sytt. Hon har också en egen liten symaskin här hos mig, så vi brukar sy tillsammans.  

För ett år sen kom lille Karl, Emmas lillebror och det var bra att det blev en kille, vilket inspirerar mig att även sy pojkkläder. Han har fram till nu mest fått tröjor och mössor och några byxor av mig.

"Hon tycker det är otroligt spännande när hon kommer hem till mig
och får välja bland kläder jag har sytt. Hon har också en egen liten
symaskin här hos mig, så vi brukar sy tillsammans."

 

Vad skulle du säga kännetecknar dina plagg?

Mina kläder kännetecknas av att det är välsytt med detaljer och roliga tyg/färgkombinationer. Jag syr helst i återanvända retrotyger 100% bomullstyg, men många frågar efter kläder i bomullstrikå så det blir en hel del sytt i det också. Då vill jag helst välja ekologisk trikå om det är möjligt. Helst vill jag att varje klädesplagg ska vara unikt och inte likt något annat jag sytt, men det går inte alltid att hålla det så beroende på beställningar jag får.

 

Ja, vi gillar verkligen att en del av dina plagg är sydda i retrotyg! Hur kommer det sig och var hittar du tygerna?

Jag gillar retrotyger, jag tycker om att återanvända, det är viktigt anser jag att vi tar ett ansvar både i litet och stort att värna om vår miljö. Återanvända retrotyger är tvättade och fria från kemikalier och gifter, vilket borde vara ett krav vad gäller barnkläder. Samtidigt blir det unika små kläder och ingen massproduktion.

Dessutom vet vi hur kläder från kända klädkedjor sys upp i textilfabriker utomlands. De anställda slavar från morgon till sen kväll med minimilöner. Jag tycker inte man ska gynna sådant.

Mina tyger hittar jag bl a i en del grupper som jag är med i på Facebook, samt ibland på Tradera.  Ofta kan jag fynda i second-hand butiker och ibland har jag turen att bara få något fint tyg från någon som vet att jag gillar dessa tyger.

"Återanvända retrotyger är tvättade och fria från kemikalier och gifter,
vilket borde vara ett krav vad gäller barnkläder."

 

Är det något annat varumärke vi säljer på sidan som du fastnat för och varför? 

Jag är väldigt förtjust i Tuffas träleksaker. Jag tycker att man i möjligaste mån ska undvika leksaker i plast till små barn.

 

Hur ser framtiden​ ut för Mormor Annas kläder, något spännande vi kan se fram emot?

Mormor Annas kläder i framtiden – jaa, jag vill profilera mig mer i enkla klänningsmodeller och jackor i vackra, roliga, kombinerade retrotyger där man ska kunna se att det där kommer nog från Mormor Anna. Jag tycker att jag har halkat av lite från det spåret och det tänket som jag hade från början och det beror en del på efterfrågan från kunderna och tiden räcker då ibland inte till för mig att skapa det jag verkligen tycker är som mest roligast. Jag drömmer alltid om modeller jag vill göra och det är ju positivt, tröttnar aldrig i mitt skapande, även om det ibland bara stannar i huvudet.

"Jag drömmer alltid om modeller jag vill göra och det är ju positivt,
tröttnar aldrig i mitt skapande, även om det ibland bara stannar i huvudet."

 

Om du ska svara med bara en mening- vad tycker du är den främsta anledningen till att folk borde köpa handgjorda, lokalproducerade eller ekologiska varor till sina barn?

När du ska köpa produkter till ditt barn tänk då både på miljön och vad som är bäst för barnet – värna om det lokala hantverket med en högre kvalité i stället för att gynna massproduktion, köp istället giftfritt, ekologiskt och unikt till ditt unika barn.

 

Stort tack Anna för att du tog dig tiden att svara på våra frågor säger vi på My Little Market 

Alla Mormor Annas fina varor som vi just nu har till försäljning hittar du HÄR

 

klänning

 

byxa mössa

 

Produkter

Handla

Om oss